Τα Βύσσινα

Άννα Μωραϊτου

 

Πορτρέτα σύγχρονων γυναικών αναδεικνύουν τις αρνητικές επιπτώσεις του έρωτα μέσα από τις προσωπικές τους ιστορίες αντιδιαστέλλοντάς τον με την ουσία της αγάπης. Ο εφηβικός έρωτας που καταλήγει σε μια πρώιμη εγκυμοσύνη,  ο ανεκπλήρωτος που καλλιεργεί τον πόνο και την αυτοκαταστροφή, ο παθιασμένος που υιοθετεί την εξαπάτηση σε όλες της τις διαστάσεις, ο ακραίος που οδηγεί στην αυτοαναίρεση και τον επαναπροσδιορισμό του ατόμου και ο φαινομενικά ιδανικός που κρατά μαζί δύο ανθρώπους ασύμβατους ντύνοντας με το ένδυμα του ονόματός του μια σχέση όπου απέχει η αλήθεια και κυριαρχεί η συνήθεια.
Η εναλλαγή πεζού και ποιητικού λόγου ανάμεσα στις ιστορίες αυτές (που άλλοτε συμπλέκονται και άλλοτε όχι) υπογραμμίζει και ενισχύει την συναισθηματική-οντολογική διάσταση αυτών και των ηρωίδων τους.
Ανάμεσά τους και ένας γελωτοποιός σύμβολο της παιγνιώδους διάθεσης του έρωτα προσκαλεί τους πάντες -αν τολμούν- να γευτούν αυτό τον ιδιαίτερο εύθραυστο καρπό του που άλλοτε ώριμος και άλλοτε άγουρος προσδίδει στην ζωή μας
την γεύση του, τα βύσσινα.

 

Παραστάσεις: 17 και 24/2, 9 και 16/3
Ώρα έναρξης: 8.00μμ
Διάρκεια: 60′

*******

Κείμενο: Άννα Μωραΐτου
Σκηνοθεσία: Γεωργία Γιαννακούδη-Άννα Μωραΐτου
Παίζουν με σειρά εμφάνισης: Ιωάννα Δαρμή, Ειρήνη Δρίβα, Σωτηρία Χρυσικοπούλου, Άννα Μωραΐτου.
Συμμετέχουν οι: Γεωργία Γιαννακούδη (voice over), Ζωή-Γεωργία Εμμανουήλ (voice over), Χοβίκ Καραμπετιάν (video)
Πιάνο: Ιωάννα Δαρμή
Video – Trailer: Αντώνης Μανδρανής
Φωτογράφος: Φρίντα Μπαλίτα
Eταιρεία Παραγωγής: Green Studios