Ρεσιτάλ πιάνου της Κατερίνας Κωνσταντούρου

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019
Ώρα 20:30

Τα έργα του προγράμματος καλύπτουν χρονολογικά μια μεγάλη περίοδο, αλλά και υφολογικά ανήκουν σε διαφορετικά ρεύματα: Μία από τις αριστουργηματικές τελευταίες σονάτες για πιάνο του Μπετόβεν, ένα από τα αινιγματικά κομμάτια του ύστερου Λιστ, μουσικές επηρεασμένες από την τζαζ του Μεσοπολέμου και δύο στοχαστικές μινιατούρες του Λουτσιάνο Μπέριο.

Πρόγραμμα

Franz Liszt Trübe – Wolken/Nuages gris (1881)
Luciano Berio – Brin (1990)
Ludwig van Beethoven – Σονάτα αρ. 31, op. 110 (1821)

***

Ιgor Stravinsky – Piano-Rag-music (1919)
Luciano Berio – Erdenklavier (Pastorale) (1969)
Aaron Copland – Piano Variations (1930)
Mauricio Kagel – MM 51 (1976)

 

Για κρατήσεις: info@katakouzenos.gr

Οικία Κατακουζηνού
Λεωφ. Βασ. Αμαλίας 4
5ος  όροφος
Πλατεία Συντάγματος

Βιογραφικό σημείωμα

Η πιανίστα Κατερίνα Κωνσταντούρου επικεντρώνεται στον 20ό αιώνα  και στη μουσική του σήμερα. Στις συναυλίες της σταθερά παρουσιάζει και άγνωστα έργα του πιανιστικού ρεπερτορίου καθώς και έργα Ελλήνων συνθετών. Πέρα από τη σολιστική της δραστηριότητα συμπράττει με διάφορα σύνολα μουσικής δωματίου. Οι συνεργασίες της περιλαμβάνουν το Utrechts Blazers Ensemble,  το Nieuw Ensemble, το Ensemble Looptail, το Emanon Ensemble  και εκτείνονται επίσης στον χώρο της αυτοσχεδιαστικής μουσικής και σε παραστάσεις όπου η μουσική συνδιαλέγεται με τον χορό και το θέατρο.

Ιδιαίτερη σημασία έχει για την Κατερίνα η συνεργασία της τόσο με νέους συνθέτες  όσο και προηγούμενης γενιάς, όπως ο Γιάννης Ιωαννίδης και ο Γιώργος Απέργης. Έργα γι’ αυτήν έχουν γραφτεί από τους Νίκο Ιωακείμ, Μιχάλη Παρασκάκη, Frank Nuyts, Miranda Driessen και Katarzyna Szwed.

Είναι ιδρυτικό μέλος του ΤΕΤΤΤΙΞ, ενός συνόλου σύγχρονης μουσικής  και μουσικού θεάτρου που ξεκίνησε το 2017. Έχει δώσει συναυλίες στην Ελλάδα, την Ολλανδία, το Βέλγιο,  την Ισπανία και την Αγγλία.  Τον Νοέμβριο του 2016 της απονεμήθηκε  το βραβείο της Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών σε νέο/πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη.

Πήρε το δίπλωμά της στο Εθνικό Ωδείο με τον Ίγκορ Ταρασάνσκι και Master’s  με τον Martyn van den Hoek στο Κονσερβατόριο της Ουτρέχτης,  όπου έζησε από το 2004 έως το 2017.
Η Κατερίνα είναι επίσης απόφοιτος  του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών  κι έχει εργαστεί ως δασκάλα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

http://www.katerinakonstantourou.com