Ψηφιακοί περίπατοι στην Οικία Κατακουζηνού

στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ιδρύματος Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού με την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών, με αφορμή τη συμμετοχή τους στον τέταρτο κύκλο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης» για την περίοδο 2020/2021 στη θεματική ενότητα «Υποστήριξη Aτόμων της Tρίτης Hλικίας» με την υποστήριξη και δωρεά του ΤΙΜΑ Κοινωφελούς Ιδρύματος.

Τη Δευτέρα 12 Μαρτίου 2021 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη διαδικτυακή εκδήλωση «Ψηφιακοί περίπατοι στην Οικία Κατακουζηνού» στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ιδρύματος Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού με την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών, με αφορμή τη συμμετοχή τους στον τέταρτο κύκλο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης» για την περίοδο 2020/2021 στη θεματική ενότητα «Υποστήριξη Aτόμων της Tρίτης Hλικίας» με την υποστήριξη και δωρεά του ΤΙΜΑ Κοινωφελούς Ιδρύματος.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το βίντεο «Η περιπέτεια μίας μουσειολόγου, 1989-2020» της Σοφίας Πελοποννησίου-Βασιλάκου, επιμελήτριας της Οικίας Κατακουζηνού σχετικά με το πώς δημιουργήθηκε η Οικία Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού, ένα σπίτι-μουσείο στο κέντρο της Αθήνας, να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις.
Επίσης, απόλαυσαν το μουσικό δρώμενο «Τα χέρια μας είναι η καρδιά μας»- Ιστορίες Ηρωίδων του Σαίξπηρ» στην Οικία Κατακουζηνού με την Μάιρα Μηλολιδάκη, σοπράνο, Θεοδώρα Μπάκα, μέτζο σοπράνο και Κορίνα Βουγιούκα, κιθάρα, μεταγραφές των έργων.
Την εκδήλωση προλόγισε και συντόνισε η Ελένη Μαργιώτη, κλινική νευροψυχολόγος και επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Ημέρας Αμαρουσίου της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών.
Στη συζήτηση συμμετείχαν η Σοφία E. Πελοποννησίου-Βασιλάκου, μουσειολόγος και επιμελήτρια της Οικίας Κατακουζηνού και η Μαρία Οικονομοπούλου, ιστορικός-μουσειολόγος.
Οι συμμετέχοντες πέρασαν ένα όμορφο απόγευμα και έδειξαν ενδιαφέρον και ενθουσιασμό. Επίσης, εξέφρασαν την επιθυμία να επισκεφτούν την Οικία Κατακουζηνού, όταν αυτό γίνει εφικτό.

Οι ψηφιακές δράσεις θα συνεχιστούν με διαφορετικές θεματικές.

«Η δράση υλοποιείται με δωρεά από το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης» που συγχρηματοδοτούν 8 κοινωφελείς οργανισμοί».