Κωνσταντίνος Δεστούνης

Ρεσιτάλ Πιάνου
Παρασκευή 6 Ιουλίου

Το Ίδρυμα Άγγελου & Λητώς Κατακουζηνού & το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας συνδιοργανώνουν βραδιά ρεσιτάλ πιάνου του σολίστ πιάνου Δημητρίου Δεστούνη.

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018 20:30

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
Claude Debussy (1862-1918)
Πρελούδια για πιάνο
Η Βυθισμένη Μητρόπολη
Πυροτεχνήματα

Σόλων Μιχαηλίδης (1905-1979)
Η Λύρα της Σαπφούς
Ελληνική Σουίτα
i. Allegretto
ii. Andantino
iii. In memoriam – Lento dolente
iv. Allegro non troppo e giocoso

Γιάννης Ψαθάς (γ.1966)
Jettatura (το κακό μάτι)

Ludwig van Beethoven (1770-1827)
Sonata Op.57, ‘Appassionata’
i. Allegro assai
ii. Andante con moto
iii. Presto ma non troppo

Οικία Κατακουζηνού, Λεωφ. Αμαλίας 4, ​5ος όροφος

Για κρατήσεις: info@katakouzenos.gr

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Κωνσταντίνος Δεστούνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1991. Είναι νικητής πολλών διεθνών διαγωνισμών πιάνου, με σημαντικότερους τους ‘Grand Prix Maria Callas’ στην Αθήνα, ‘Southern Highlands’ στην Καμπέρα της Αυστραλίας και τον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό πιάνου της Βρέμης. Ως νικητής του Πανελλήνιου Διαγωνισμού της ΕΡΤ εκπροσώπησε την Ελλάδα στην «Eurovision Young Musicians 2010» στη Βιέννη. Έχει επίσης τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών με το Βραβείο «Μυκονίου» της Τάξης των Γραμμάτων & Καλών Τεχνών, με το Χρυσό Μετάλλιο της UNESCO, με το Βραβείο “Τζίνα Μπαχάουερ” του ισπανικού σωματείου “Κόσμος εν Αρμονία” και με τιμητικές διακρίσεις από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Έχει ηχογραφήσει τέσσερα CD. Ανάμεσα στη δισκογραφία του ξεχωρίζει η πρώτη παγκόσμια ηχογράφηση των πιανιστικών απάντων του Θεόδωρου Αντωνίου, η οποία κυκλοφορεί με τη σειρά Grand Piano της Naxos. Ως σολίστ έχει συμπράξει με την Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βρέμης, τη Συμφωνική Ορχήστρα της Καμπέρα, τις Κρατικές Ορχήστρες Αθηνών και Θεσσαλονίκης, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την Ορχήστρα Νέων του Ηνωμένου Βασιλείου, τη Συμφωνική Ορχήστρα της Murcia, τις Ορχήστρες των Δήμων Αθηναίων και Θεσσαλονίκης και με πολλές άλλες ορχήστρες. Η καλλιτεχνική του δραστηριότητα περιλαμβάνει εμφανίσεις σε σημαντικά μουσικά κέντρα, όπως το Royal Albert Hall και το St. John’s Smith Square του Λονδίνου,την όπερα La Fenice της Βενετίας, die Glocke Saal της Βρέμης, το Llewellyn Hall της Καμπέρα, την Όπερα των Τιράνων, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης κ.ά.

Αποφοίτησε από το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην ειδίκευση πιάνου (με καθηγητή τον Ιγκόρ Πέτριν) και στη συνέχεια απέκτησε Master στο πιάνο από το Πανεπιστήμιο Mozarteum του Salzburg και Post-Master από το Royal College of Music του Λονδίνου. Επίσης είναι διπλωματούχος πιάνου του Ελληνικού Ωδείου και της Schola Cantorum του Παρισιού (καθ. Αγάθη Λεϊμονή), καθώς και πτυχιούχος Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας του Ελληνικού Ωδείου. Εκπονεί τη διδακτορική του διατριβή στο Royal College of Music του Λονδίνου, με θέμα τα έργα για πιάνο του Θεόδωρου Αντωνίου. Υπήρξε υπότροφος του ιδρύματος Α. Ωνάσης και του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης.

http://destounispiano.com