Τα πουλιά τραγουδούν τα κάλαντα όλο το χρόνο – ΕΨΥΠΕ

Τα πουλιά τραγουδούν τα κάλαντα όλο το χρόνο – ΕΨΥΠΕ

Μια αφηγηματική περιπλάνηση στον κόσμο των πουλιών και των… παραμυθιών
βασισμένη στο τελευταίο βιβλίο της αγαπημένης
Μάρως Λοΐζου και του Γιώργου Σίσκου. Με την παραμυθού Σάσα Βούλγαρη

«Αυτό ήταν ένα παιχνίδι που είχα μάθει να παίζω με τον εαυτό μου από τότε που είχα μάθει να διαβάζω. Κάθε βράδυ που έπεφτα να κοιμηθώ, άνοιγα ένα βιβλίο με παραμύθια, διάβαζα ώσπου να νυστάξω, μετά έκλεινα το βιβλίο, το άφηνα πλάι στο κομοδίνο, έσβηνα το φως και έβλεπα τη συνέχεια στον ύπνο μου. Ουουου, πόσες και πόσες περιπέτειες είχα περάσει έτσι!»

Ένα κορίτσι επισκέπτεται τον παππού του στο χωριό. να χωριό χιονισμένο, χριστουγεννιάτικο, γεμάτο φίλους και. πουλιά! Η Ξανθή που ονειρεύεται να γίνει συγγραφέας μαγεύεται από τον μελωδικό κόσμο των πουλιών και με τη βοήθεια του παππού της ανακαλύπτει τα ονόματα, τα τραγούδια και τις ιστορίες τους.
Ιστορίες που ξεπλέκονται η μια πίσω από την άλλη και με την βοήθεια της παραμυθούς μας ταξίδεψαν στην υπέροχη λογοτεχνική γλώσσα της Μάρως Λοΐζου. Μικροί και μεγάλοι που βρεθήκαμε την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου στο παραμυθένιο σπίτι του Άγγελου και της Λητώς Κατακουζηνού, ζήσαμε στιγμές τρυφερές, γεμάτες ήχους, χρώματα και .πουλιά που είχαν κατακλύσει το χώρο.

Ευχαριστούμε:
– το Δ.Σ. του Ιδρύματος Αγγελου & Λητώς Κατακουζηνού, για την παραχώρηση του χώρου
– την Σοφία Πελοποννησίου, για τη φροντίδα της
– την παραμυθού Σάσα Βούλγαρη, για την εξαιρετική της αφήγηση
– τον ΑΘΗΝΑ 9.84, χορηγό επικοινωνίας . τον ΟΤΕ, για την ευγενική του χορηγία