Καλοκαιρινό Μήνυμα

Ο Άγγελος και η Λητώ Κατακουζηνού, με την Λήδα Κατακουζηνού-Βαρδινογιάννη και τον Χαρίτωνα Εμπειρίκο στο σκάφος του, τη “Lucia”, γύρω στο 1950

Αγαπητοί φίλοι της Οικίας Κατακουζηνού,
Σας ευχαριστούμε για την τόσο θερμή υποστήριξή σας και αυτή τη χρονιά.

Το 2018 γιορτάσαμε τα δέκα χρόνια της Οικίας Κατακουζηνού μέσα από εκδηλώσεις που είχαν κυρίως να κάνουν με την ιστορία των Κατακουζηνών και την πνευματική τους κληρονομιά.
Χάρη στην εθελοντική εργασία των μελών του Δ.Σ. του Ιδρύματος Κατακουζηνού παρουσιάστηκαν, από τον Σεπτέμβριο του 2018 έως τον Μάϊο του 2019, γύρω στις 50 διαφορετικές εκδηλώσεις και κάποιες από αυτές για αρκετές βραδιές.
(ομιλίες, προβολές, εκθέσεις, θεατρικά δρώμενα, μουσικά σχήματα).
https://katakouzenos.gr/item/dimosieymata-gia-tis-draseis-tis-oikias-katakoyzinoy-septemvrios-2018-maio-2019/

Δυστυχώς δεν στάθηκε δυνατόν να ικανοποιήσουμε όλα τα αιτήματα και να γίνουν και περισσότερες ξεναγήσεις στο χώρο, όπως μας ζητήσατε κατά καιρούς, και ευελπιστούμε για την κατανόησή σας.

Τον Ιούνιο του 2019 φιλοξενήσαμε και ένα πιλοτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ανθρώπους με προβλήματα άνοιας, το οποίο είχε την αμέριστη υποστήριξή μας και ελπίζουμε να συνεχιστεί.

Τέλος μετά από συντονισμένη έρευνα και επίμονη προσπάθεια, μέσα στους επόμενους μήνες θα εκδοθούν δύο βιβλία:
H 6η έκδοση του βιβλίου « Άγγελος Κατακουζηνός, ο Βαλής μου», σε έκδοση της Μικρής Άρκτου, και« Η φιλία του Άγγελου Κατακουζηνού με τον Στρατή Ελευθεριάδη (Teriade) και η δημιουργία του Μουσείου Θεόφιλου», υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Θα σας κρατήσουμε ενήμερους για τις εκδηλώσεις του Ιδρύματος που θα ξεκινήσουν στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ας είναι όμορφο και ξεκούραστο το καλοκαίρι σας!

Σοφία Ε. Πελοποννησίου-Βασιλάκου
Επιμελήτρια της Οικίας Κατακουζηνού

“Λουόμενοι”, Λιλή Αρλιώτη, συλ. Ιδρύματος Κατακουζηνού