Εργαστήριο Ορθοφωνίας – Αγωγής του Λόγου

με την ηθοποιό - τραγωδό Γεωργία Ανέστη

Εργαστήριο σωματικής, αναπνευστικής και φωνητικής εξάσκησης με στόχο την ορθή εκφορά του λόγου, αλλά και την προστασία του φωνητικού μας οργάνου. Εξατομικευμένη αντιμετώπιση των ιδιαίτερων προβλημάτων που συχνά περιορίζουν και υποβαθμίζουν τη φωνητική έκφραση. Εφαρμογή των ασκήσεων στο Αρχαίο Δράμα, στην Ποίηση, στην Πεζογραφία και στο Δημοτικό Τραγούδι.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε κατ’ επάγγελμα ομιλητές (ηθοποιούς, εκπαιδευτικούς, δικηγόρους, δημοσιογράφους, πολιτικούς), αλλά και στον καθένα που θέλει να βελτιώσει ή και να τελειοποιήσει τον προφορικό του λόγο.

Η Γεωργία Ανέστη είναι αριστούχος της Δραματικής Σχολής του ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ. Ο Δάσκαλος Κάρολος Κουν την επέλεξε για τη «μαγική φωνή της». Mαθήτρια ακόμη, έλαβε μέρος στην παράσταση «Ο άντρας είναι άντρας» του Μπρεχτ, δίπλα στον Γιώργο Λαζάνη. Παρακολούθησε σεμινάρια θεάτρου στο ΑΠΛΟ ΘΕΑΤΡΟ του Αντώνη Αντύπα και στο ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ του Βασίλη Διαμαντόπουλου. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος στην ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ του ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ. Συνεργάστηκε με το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και τον Κοραή Δαμάτη. Θήτευσε επί μακρόν στο Αρχαίο Δράμα με το ΑΜΦΙ-ΘΕΑΤΡΟ του Σπύρου Ευαγγελάτου. Υπήρξε Κορυφαία στο Χορό σε πολλές παραστάσεις του Φεστιβάλ Επιδαύρου. Αντικατέστησε τη Λήδα Τασοπούλου στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ανδρομάχης. Ασκήθηκε επί δύο και πλέον δεκαετίες στην αγωγή του λόγου, με δασκάλα την Καίτη Παπαλεξοπούλου και εργάστηκε κοντά της ως βοηθός. Παρακολούθησε σεμινάρια φωνητικής στο Κέντρο Αρχαίου Δράματος ΔΕΣΜΟΙ με τον Σπύρο Σακκά. Από το 2014 διδάσκει ορθοφωνία- αγωγή του λόγου στο Θέατρο των Αλλαγών.

ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 6 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ: 3 ΩΡΕΣ (με διάλειμμα 15΄)

ΕΝΑΡΞΗ: ΠΕΜΠΤΗ 4/5

ΠΕΜΠΤΗ 18/5
ΠΕΜΠΤΗ 25/5
ΠΕΜΠΤΗ 1/6
ΠΕΜΠΤΗ 8/6

ΛΗΞΗ: ΠΕΜΠΤΗ 15/6

ΩΡΕΣ: 5-8 μμ
ΤΜΗΜΑ 6-9 ΑΤΟΜΩΝ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ- ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ: ΠΕΜΠΤΗ 27/4, 5μμ
ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/4

Εγραφές: info@katakouzenos.gr