Έκθεση Βιβλιόπτερα ή η Βιβλιοθήκη των Επιθυμιών, της Demi Kaia

 

Στην έκθεση Βιβλιόπτερα ή η Βιβλιοθήκη των Επιθυμιών, η Demi Kaia παρουσιάζει, σε επιμέλεια της Έφης Φαλίδας, περισσότερα από 60 βιβλία από τη συλλογή των προσωπικών της αναγνωσμάτων, από τις φοιτητικές της σημειώσεις, μέχρι βιβλία που διάβασε και ζωγράφισε πάνω τους πριν λίγες ημέρες.

Τα Βιβλιόπτερα φτερουγίζουν γύρω από τις σιωπές. Κάθε βιβλίο, μυθιστόρημα, δοκίμιο στοχασμού, ποιητική συλλογή πάνω στο οποίο παρεμβαίνει η καλλιτέχνης και οικειοποιείται μεταμορφώνοντας το σε έργο της προβάλλει την ανθρώπινη φύση στο φάσμα των πιο υψηλών αλλά και χαμηλών δονήσεων της. Με αφετηρία το μυθιστόρημα του Georges Bataille «Η Ιστορία του Ματιού» (εκδ. Άγρα), τα γραπτά του Μαρκήσιου de Sade, το προφητικό «Πεθαίνω σαν Χώρα» του Δημήτρη Δημητριάδη, η Demi Kaia καταδύεται στο χάος της βίας και της οδύνης.

Οι αναγνώστες και το φιλότεχνο κοινό καλούνται να συμπληρώσουν εκείνο που προσφέρουν οι ζωγραφικές χειρονομίες της, να μαντέψουν τι συμβαίνει πάνω από τις γραμμές, στο περιθώριο των σελίδων. Να ακούσουν όσα οι χαρακτήρες της αδυνατούν να εκφράσουν ρητά, αλλά δείχνουν με τη βίαιη ομορφιά τους.

Απρίλιος
Παρασκευή 28/4
17:30-19:30
Σάββατο 29/4
13:00-15:00

Μάϊος
Τρίτη  & Πέμπτη: 2 & 9, 4 & 11
17.30-19.30
Σάββατο: 6 & 13
13:00-15:00

Οικία Κατακουζηνού
Λεωφ. Βασ. Αμαλίας 4
5ος όροφος