“Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες” στην οικία Κατακουζηνού

Αγορά εισιτηρίων

Μία έξτρα παράσταση την Κυριακή 17/12
για τις “Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες”
στην Οικία Κατακουζηνού!!!

Οι 4 παραστάσεις 8, 9, 15 & 16 Δεκεμβρίου είναι sold out!

Σας ευχαριστούμε!

***

Μία λογοτεχνική, θεατρική και μουσική βραδιά, για μικρούς και μεγάλους. Ένα Χριστουγεννιάτικο ταξίδι, με όχημα διηγήματα σπουδαίων Ελλήνων λογοτεχνών από τις αρχές του 1800 έως τα μέσα του 20ου αιώνα, στον ιστορικό χώρο της Οικίας Κατακουζηνού, στο κέντρο της Αθήνας.

Η εορταστική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς πάντοτε συγκινούσε και αποτελούσε πηγή έμπνευσης για τους σπουδαιότερους των Ελλήνων λογοτεχνών. Μετά από έρευνα, συγκεντρώθηκαν πολύτιμα δείγματα της ελληνικής λογοτεχνίας τα οποία σκιαγραφούν το πνεύμα των ελληνικών Χριστουγέννων. Κείμενα των Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, Στέφανου Δάφνη, Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, Κώστα Ουράνη, Κώστα Παρορίτη, ζωντανεύουν ξανά υπό την ευρηματική σκηνοθετική ματιά του Θοδωρή Τσαπακίδη, μεταφέροντας το κοινό στις μέρες των εορτών, δύο αιώνες πριν.

Τρεις λαμπερές ηθοποιοί, η Ελπίδα Τοπάλογλου, η Μαρία Ρήγα και η Μαρία Μπαταγιάννη, ενδεδυμένες υπό την επιμέλεια του εξαιρετικού μόδιστρου Βασίλη Μπαρμπαρίγου, διαβάζουν και δραματοποιούν τα Χριστουγεννιάτικα διηγήματα, ενώ η Βέρα Χατζηπαπά συνοδεύει τα αναγνώσματα με τις μαγευτικές νότες του πιάνου. Σύγχρονα, κλασικά αλλά και παραδοσιακά ακούσματα κοσμούν την εορταστική ατμόσφαιρα και παρασέρνουν τους καλλιτέχνες σε χορευτικούς στροβιλισμούς με έμπνευση από την ελληνική παράδοση, την εποχή του μεσοπολέμου και τις δεκαετίες του ’70-’80.

Τα έθιμα, η μαγεία, η συγκίνηση, η πίστη, η ελπίδα, η προσδοκία της ειρήνης, της αδελφοσύνης, της αγάπης αλλά και η αντιφατική ανθρώπινη φύση, αποτέλεσαν τον καμβά αναγνωσμάτων που διαχρονικά μάς συγκινούν, μας αγγίζουν και μας συνδέουν με τα πλούσια αποθέματα της λαϊκής μας παράδοσης.

Η διάρκεια της παράστασης είναι 70 λεπτά.

Το θέαμα είναι κατάλληλο για ενήλικες, και παιδιά άνω των 10 ετών.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Τσαπακίδης
Έρευνα / Σύλληψη: Ελπίδα Τοπάλογλου
Κοστούμια: Βασίλης Μπαρμπαρίγος
Μουσική / Στο πιάνο: Βέρα Χατζηπαπά
Χορογραφίες: Ελπίδα Τοπάλογλου

Διαβάζουν, χορεύουν και τραγουδούν οι ηθοποιοί:
Μαρία Μπαταγιάννη, Μαρία Ρήγα, Ελπίδα Τοπάλογλου

Παραγωγή: BLANDA ΑΜΚΕ

Ημέρες και ώρες παράστασης:
Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023
Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023
Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023
Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023
Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023

Ώρα Έναρξης: 20:30

Αγορά εισιτηρίων:

https://www.more.com/theater/christmas/xristougenniatikes-istories/