Η Κλάρα, ο Καρυοθραύστης και το ταξίδι στη χώρα των Ζαχαρωτών

Τα έργα της Μαρίνας Στελλάτου φιλοξενούνται στην οικία Κατακουζηνού

Ελάτε να ονειρευτείτε με τα έργα της Μαρίνας Στελλάτου, εμπνευσμένα από το παραμύθι του Καρυοθραύστη.
Τα έργα θα φιλοξενηθούν στην Οικία Κατακουζηνού από τις 22 Δεκεμβρίου 2017 μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2018
Μπορείτε να τα δείτε κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων ή μετά από συννενόηση μέσω e-mail
Το Σάβββατο 30 Δεκεμβρίου, στις 12:00, μικροί και μεγάλοι θα φτιάξουμε τις δικές μας χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές
Είσοδος: 8 ευρώ
Για να επισκεφθείτε την έκθεση και για κρατήσεις για το εργαστήρι του Σαββάτου στείλτε μήνυμα
Λεωφόρος Β. Αμαλίας 4,
5ος όροφος
Πλατεία Συντάγματος
Ένα αιώνιο παραμύθι
Η ιστορία αναφέρεται στο δώρο που έκανε στη μικρή Κλάρα ο νονός της, ο Ντροσελμάγιερ, την παραμονή των Χριστουγέννων σε μια μικρή Γερμανική πόλη. Ήταν ένας κινούμενος στρατιώτης, που λειτουργεί ως καρυοθραύστης. Όταν η γιορτή τελειώνει και οι καλεσμένοι φεύγουν,
η Κλάρα μπαίνει στο ήσυχο σαλόνι για να κοιμίσει τον καρυοθραύστη. Καθώς το ρολόι χτυπά μεσάνυχτα, το κορίτσι αποκοιμάται και μεταφέρεται σε έναν παραμυθένιο κόσμο. Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο μεγαλώνει μαγικά, όλα τα παιχνίδια, ανάμεσά τους και ο καρυοθραύστης, ζωντανεύουν και ρίχνονται στη μάχη με μεγάλα ποντίκια που εισβάλλουν στο δωμάτιο. Τελικά ο καρυοθραύστης κερδίζει τη μάχη και μεταμορφώνεται σε έναν όμορφο πρίγκηπα.
Στη συνέχεια η Κλάρα και ο πρίγκηπας – Καρυοθραύστης ξεκινούν για ένα μαγικό ταξίδι. περνούν από την Βασίλισσα του Χιονιού αλλά και από την χώρα των Ζαχαρωτών με την νεράιδα Ζαχαρένια. Η Κλάρα δεν θέλει να αποχωριστεί τον Καρυοθραύστη της, όμως την ημέρα των Χριστουγέννων καθώς ξυπνά κοντά στην οικογένειά της, το μόνο που κρατά στα χέρια της είναι ο Καρυοθραύστης, η κούκλα που της είχε χαρίσει ο νονός της.
Λίγα λόγια για την ζωγράφο:

H Μαρίνα Στελλάτου γεννήθηκε στην Κεφαλονιά το 1975. Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών. Σπούδασε ζωγραφική με καθηγητές τους Ι. Βαλαβανίδη και Μ. Μανουσάκη και αποφοίτησε το 2006 με βαθμό άριστα. Υποτροφία Erasmus για το ακαδημαϊκό έτος 2004-2005
στη Βασιλική Ακαδημία Καλών Τεχνών των Βρυξελλών, απ’ όπου και αποφοίτησε με άριστα. Παρακολούθησε επίσης τα εργαστήρια Σκηνογραφίας με καθηγητή τον Γ. Ζιάκα και Αγιογραφίας με καθηγητή τον Π. Σάμιο. Απόφοιτος Θεολογικής Σχολής, Τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το διάστημα 2007-2014 εργάστηκε στο Μουσείο Παιδικής Τέχνης, ενώ από το καλοκαίρι του 2014 ζει και εργάζεται στην Κεφαλονιά, όπου διατηρεί το εργαστήρι ζωγραφικής για παιδιά και εφήβους «Αποτυπώματα».