Χάρισε μας λίγα λεπτά και χάρισε μια ζωή

Γίνε εθελοντής δότης μυελού των οστών στο κέντρο της Αθήνας

Το Ίδρυμα Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού έχει ταχθεί στο πλευρό της Αιματολογικής Εταιρείας, των αιματολόγων, των ασθενών και των ανθρώπων που τους φροντίζουν από το 2014. Εκείνη τη χρονιά ένα από τα μέλη του ΔΣ προέβη σε μια δωρεά ώστε η Οικία Κατακουζηνού να ευαισθητοποιήσει το κοινό γύρω από τις ασθένειες αίματος.

Η δωρεά αυτή έγινε στη μνήμη του Ναυάρχου Εμμανουήλ Πελοποννήσιου ΟΒΕ, ο οποίος πάλεψε με θάρρος μία πολύ επιθετική ασθένεια αίματος.

Ευχαριστούμε θερμά τον Τάσο και την Χριστίνα Μαντζαβίνου για το πολύτιμο δώρο τους και τη συμπαράστασή τους.

Το συνδρομητικό ενημερωτικό μέσο InsideStory και η Επιτροπή Εθελοντισμού της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας, σας προσκαλούν την Τετάρτη 15 Μαρτίου από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 20:00 το βράδυ, στο Ίδρυμα Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού στην οδό Λεωφ. Β. Αμαλίας 4
(5ος όροφος) στην πλατεία Συντάγματος, σε μια ολοήμερη εκδήλωση, αφιερωμένη στον Εθελοντισμό και ιδιαίτερα στην προσφορά αιμοποιητικών κυττάρων για τους ασθενείς με αιματολογικά νοσήματα που χρειάζονται μεταμόσχευση.

Στις 17:00 θα διεξαχθεί συζήτηση, στην οποία θα λάβουν μέρος οι:
Μαρία Παγώνη, Αιματολόγος, διευθύντρια της Αιματολογικής- Λεμφωμάτων Κλινικής και Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του Νοσοκομείου «ο Ευαγγελισμός», Πρόεδρος της Επιτροπής Εθελοντισμού της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας
Nikos Rigas, Πρόεδρος του συλλόγου «Δώρο Ζωής»
Χρήστος Τσανακτσίδης, μεταμοσχευμένοι πρώην ασθενείς
Νικολέττα Ευριπίδου, η πρώτη Ελληνίδα Εθελόντρια Δότρια Μυελού των Οστών.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος του inside story Achilleas Patsoukas (Achilleas Patsoukas II).

Η ολοήμερη εκδήλωση θα κορυφωθεί με αποσπάσματα από το έργο «Εχθροί εξ αίματος» του Αρκά, που θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Αθηνά Μαξίμου και Αλέξανδρος Βάρθης.

Όσοι είστε από 18 έως 50 ετών, σε μια διαδικασία η οποία διαρκεί κάτι λιγότερο από δέκα λεπτά, μπορείτε να κάνετε το πρώτο βήμα και να εγγραφείτε στη Δεξαμενή Εθελοντών Δοτών Αιμοποιητικών Κυττάρων/Μυελού των Οστών. Η διαδικασία είναι πολύ απλή, αναίμακτη, και δεν απαιτεί από όσους αποφασίσουν να γίνουν δότες, καμία προετοιμασία από την προηγούμενη μέρα (πίνετε ελεύθερα, ξενυχτάτε ελεύθερα κτλ).

Οι Εθελοντές Δότες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά από τους αιματολόγους που θα βρίσκονται στον 5ο όροφο της Οικία Κατακουζηνού. Όσοι επιθυμούν να γίνουν δότες συμπληρώνουν μια αίτηση και δίνουν δείγμα DNA (σάλιο), που συλλέγεται με μια μπατονέτα, από το στόμα. Οι δότες εγγράφονται στην Παγκόσμια Δεξαμενή Εθελοντών.

Στην εκδήλωση μας φυσικά είστε ευπρόσδεκτοι και όσοι είστε κάτω από 18 ή πάνω από 50 ετών, καθώς εξ ίσου σημαντική με την προσφορά, είναι η ενημέρωση και η διάχυση της πληροφορίας στην κοινωνία.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση σχετικά με την Εθελοντική Δωρεά Αιμοποιητικών Κυττάρων μπορείτε να απευθυνθείτε στη Γραμματεία της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας, τηλ. 210-7211806, τηλ/fax 210-6466288 και email info@eae.gr και infohaema@eae.gr